Kittens Blackie

\Kittens Blackie

 
Our Housecat Blacky

  || HOME ||
 
 


Rose en Roodkapje

Onze huiskat Blacky

Er zaten maar liefst zes katjes in het holletje van de krabpaal!  

Op een dag zat er opeens een verwilderde, langharige zwarte kat in onze tuin. Hij was heel schuw. Als ik eten voor hem  buiten zette, viel hij er pas op aan als ik weer naar binnen was gegaan. Mijn man was niet zo blij met deze kostganger, want we fokken al jaren Siamese katten. Aanvankelijk wisten we niet of onze zwerver een poes of een kater was. En als je raskatten hebt en er is er een krols, dreigt altijd het gevaar van een ‘slipnestje’, een nestje van een kater die niet tot het ras behoort. Maar ik liet het dier niet aan zijn lot over en gaf het steeds eten. Ik noemde hem Blacky en na verloop van tijd gaf hij me kopjes en liet hij toe dat ik hem aaide. En toen ontdekte ik dat het beestje in de breedte begon te groeien: Blacky bleek dus een zij, een zwangere zij! Ze werd steeds aanhankelijker en durfde zelfs in de serre te komen waar het voer voor onze eigen katten staat. Ze wachtte wel altijd af tot de andere katten gegeten hadden en verorberde dan de restjes. Onze katten hadden daar geen moeite mee. Na het eten ging ze meteen weer naar buiten om ergens in de tuin een plekje te zoeken. Maar ze bleef in de buurt en ik hoefde haar maar te roepen of ze kwam aanlopen. Toen ging ik een week op vakantie. Ik was bang dat Blacky buiten zou bevallen en vroeg mijn man de garagedeur open te laten. Twee dagen later belde hij: Blacky had een nestje. Nee, niet in de garage…
Ze was ’s avonds de serre in gegaan en had zich verstopt in het holletje van de krabpaal. Toen mijn man haar de volgende dag ontdekte, hoorde hij luid gepiep, van maar liefst zes kittens! Blacky en haar kleintjes werden meteen volledig geaccepteerd door onze katten en onze Deense dog.
Het was aandoenlijk om te zien hoe de hond, voor wie zo’n kitten van 100 gram een hap-slik-weg-brokje is, de diertjes besnuffelde en likte.
We zijn er best trots op dat Blacky ons huis voor zichzelf en haar kleintjes heeft uitgezocht. Ze horen er nu helemaal bij!
Rosemarie van der Vegte

Helaas hebben wij Blacky op 16-11-2012 na een ongeluk moeten laten inslapen.